Behandeling couperose & rosacea.

Couperose & Rosacea

Roodheid in het gezicht, decolleté of de hals kan goed behandeld worden met onze IPL- en lasermethode. Onze behandeling vervaagt niet alleen de roodheid van de couperose, maar remt ook de ontsteking als er sprake is van rosacea.

Couperose

Met couperose worden uitgezette adertjes bedoeld, meestal in het gezicht, decolleté of de hals. Deze roodheid kan storend zijn. Couperose wordt veelal zichtbaar bij intense warmte, sport en inspanning, maar ook bij veranderingen in de hormoonhuishouding. De overgang van koude naar warme ruimtes en het nuttigen van warme gerechten en dranken geven ook druk op de vaten waardoor de huid zich rood voordoet. Couperose kan erfelijk bepaald zijn. Het kan echter ook veroorzaakt worden door medicijnen (zoals prednison), roken of zonneschade.

Rosacea

Rosacea is een veelvoorkomende chronische ontstekingsvorm van de huid. Vaak is er sprake van bultjes en/of puistjes, welke roodheid (couperose) kunnen veroorzaken. Rosacea komt veelal op latere leeftijd voor, meestal na het dertigste jaar.

Ons antwoord

Zowel couperose als rosacea kunnen goed behandeld worden met onze IPL- en lasermethode. We zien als resultaat dat de roodheid vervaagt en de ontstekingen van de rosacea afnemen, waardoor de huid rustiger toont.