Behandeling Spraytan.

Nieuw in het assortiment de razend populaire hit in Engeland en amerika: Rose and Caramel.

Een egaal bruine teint zonder gevaar voor je gezondheid.

Wij geloven in het slimme alternatief voor de zon. Spray tanning is, in tegenstelling tot blootstelling aan de zon en een bezoek aan de zonnebank, niet schadelijk voor je huid. Het geeft je binnen tien minuten een prachtig bruine teint die tot wel twee weken zichtbaar blijft. Wil je langer plezier hebben van je spraytan boek dan de Rose and caramel. 

Een mooie en natuurlijke bruine teint, dat willen we toch allemaal! Of het nu is voor een feestje, vakantie of gewoon zo maar.

Mooi bruin worden, in slechts enkele minuten, op een verantwoorde en gezonde manier en dit zonder de schadelijke UV stralen van de zon/zonnebank: dit is Spray Tanning!

Spray Tanning is een nieuwe en compleet veilige manier van bruinen. Er wordt een verzorgende & Tanning lotion over de huid verneveld wat een prachtig en natuurlijk resultaat geeft!

Steeds meer mensen zijn zich bewust van de gevaren van overmatig zonnen of verkeerd zon(nebank) gebruik. Het is slecht is voor uw huid, kan leiden tot vroegtijdige huidveroudering, pigmentvlekken, uitdroging van de huid of zelfs huidkanker...

Spray Tanning op basis van DHA (Docosahexaeenzuur = meervoudig onverzadigd vetzuur uit de omega-3 familie). Het geeft geen schadelijke gevolgen voor de huid, en dit bewezen door de Europese Commissie voor Consumentenveiligheid. De verzorgende ingrediënten zoals Vitamine E en Aloë Vera die in de Tanning lotions zitten gaan huidveroudering tegen en hydrateren tevens de huid.

Deze gezonde manier van bruinen is daarom ook veilig en toegestaan voor personen jonger dan 18 jaar, tijdens de zwangerschap en wordt daarom door veel dermatologen aangeraden als een veilig alternatief voor de zon/zonnebank.

De behandeling duurt slechts 20 minuten, de lotion droogt snel, en afhankelijk je dagelijkse huidverzorging, je levensstijl en een juiste scrub voor de behandeling, kan je de bruine teint ongeveer 7 tot 14 dagen behouden, wil je langer genieten van je prachtige kleur vraag jou spraytan artist om een extender die toegevoegd wordt aan jou behandeling of ga voor de Rose and caramel spraytan sessie.

De bruine teint vervaagt geleidelijk en egaal.

 

De Behandeling

 

Met een sprayapparaat wordt er een bruiningslotion (DHA vloeistof) op de huid verneveld. Het is sneller, veiliger, natuurlijker, egaler en gezonder dan je denkt. Binnen 10 minuten heb je een egale, gezonde en natuurlijk bruine teint! Zonder de schadelijke UV-straling van de zon of zonnebank.

Spraytanning is de meest effectieve sunless bruiningsmethode.

 

Het grote voordeel is dat de huid direct een mooie bruine, stralende en gezonde look krijgt. Dit zorgt ervoor dat je je gelijk ook geweldig voelt.

Deze veilige en snelle manier van tanning is nu dus ook voor jou bereikbaar.

Met een goede nazorg zal de bruine kleur ongeveer 6 tot 8 dagen worden behouden. Hierna zal de kleur langzaam vervagen.

 

Voorbereiding

 

Voor de tanning:

Draag loszittende kleding of neem deze mee voor na de behandeling.

Bij voorkeur donkere kleding of ondergoed.

Na een wasbeurt is de kleding weer schoon.

 

Scrubben:

Scrub en hydrateer de huid voor de behandeling, het liefst de dag ervoor. Graag geen scrub van rituals omdat deze veel olie bevatten waardoor de tan niet goed pakt en hierdoor kan gaan vlekken. Geef met name aandacht aan de ellebogen, knieën, enkels en andere droge gebieden.

Scheren en waxen kan tot 8 uur voorafgaand aan de tanningafspraak. Douchen kan tot 3 uur voor de afspraak, zo sta je de poriën toe om op tijd te sluiten.

Gebruik geen bodylotion, aftershave, parfum en deodorant  door deze producten kan het voorkomen dat de teint niet goed fixeert of ‘pakt’. En het is mogelijk dat je vlekken krijgt op de plekken waar een aftershave of spray zit.

Lak bij voorkeur de nagels om opname van de vloeistof te voorkomen.

 

Make-up/Parfum: 

Verwijder alle huidmake-up voordat de Spraytan wordt aangebracht op de huid. Oogmake-up geen probleem. Het gebruik van bodylotion, créme deodorant en parfum wordt absoluut op de dag van de behandeling afgeraden. Parfum kan ook op je kleding!

 

Tijdens de tanning:

Draag geen sieraden tenzij deze altijd gedragen worden.

 

Na de tanning:

Stel douchen en baden, zwemmen en sporten even uit gedurende de inwerktijd. Douch niet te heet om snelle vervaging tegen te gaan.

Probeer  jezelf niet aan te raken tijdens de behandeling of vlak erna.

Hydrateer je gebruinde huid elke ochtend en avond met een vochtinbrengende créme.

Na het douchen of baden: dep de huid voorzichting droog.

Lange blootstelling aan water zal je kleur sneller doen vervagen.

Gebruik een Tan Extender, om je tanning bij te houden deze is te bestellen.

 

Geniet van je mooie bruine huid!

 

De behandeling duurt slechts 10-15 minuten.

 

Is spraytanning voor iedereen geschikt?

Ja. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt airbrushtanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende zwangerschap, de eerste drie maanden. Als je last hebt vitiligo, is het juist de moeite waard om een spraytan te nemen.

 

Heb je twijfels? Neem dan altijd contact met je dokter op voordat je een spraytan boekt.

 

Ik ga trouwen, hoeveel dagen kan ik het beste van te voren boeken?

Voor het beste resultaat, is het het beste om twee dagen voor de bruiloft een spray tan te plannen. Dan is je bruine tintje op haar mooist, en loop je ook geen risico op vlekken op je jurk.  Om er zeker van te zijn dat we de juiste teint hebben, raden wij aan om een aantal weken voor de trouwdatum een proeftan te boeken.

 

Kan ik zwemmen en naar de sauna?

Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint wat sneller vervagen, dit is te verlengen door een extender aan de tan extra bij te boeken zodat je langer kan genieten van je prachtige kleur. Sporten kun je direct na de behandeling beter ook een achttal uren uitstellen, vanwege het transpireren.

 

Word ik niet oranje van Spray Tanning?

De tanningvloeistoffen die tegenwoordig op de markt zijn, zijn van een uitstekende kwaliteit. Over het resultaat hoef je je geen zorgen te maken. Er zijn verschillende vloeistoffen voor alle huidtinten. Dus als je liever een subtiel ‘sun kissed’ effect wil, kan dat ook. Voor dames en heren met rood haar en sproeten wordt bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit gebruikt als voor een klant met bruin haar en een licht getinte huid.

 

Waarom wordt ik bruiner van Spraytanning ipv zelfbruiningsproducten?

De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelfbruinende producten die je vindt bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5%. Dat percentage is bij spraytanningvloeistoffen veel hoger, namelijk 8% tot 15%.